IT-AUDIT-ONDERSTEUNING ACCOUNTANTSKANTOREN

De afgelopen 7 jaren zijn wij benaderd door 12 kleine en middelgrote accountantskantoren met de vraag of wij hun (wettelijk verplichte) jaarrekeningcontroles konden ondersteunen met de uitvoering van IT-audit-werkzaamheden. Wij hebben een zestal Registeraccountants (RA) in de gelederen; dat heeft wellicht geholpen met de keuze om ons hiervoor in te zetten.

Toen we merkten dat de vraag naar deze vorm van dienstverlening grote vormen aannam, hebben we de dienstverlening geformaliseerd en een team van ervaren IT-auditors (RE) gevormd dat zich hiermee specifiek bezighoudt. Van de accountantskantoren waarvoor wij IT-audit-werkzaamheden ter ondersteuning van jaarrekeningcontroles uitvoeren bevindt zich er één buiten Nederland.

Bij het aanbieden van deze dienstverlening hanteren wij de opvatting dat de accountant prima zelf weet hoe een accountantscontrole uit te voeren. Wij lichten toe welke werkzaamheden wij kunnen verrichten (portfolio) en de accountant maakt daaruit een keuze. Heeft u interesse in deze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op 085-0603855.