PRIVACYAUDIT WET POLITIEGEGEVENS

Buitengewoon opsporingsambtenaren – beter bekend als boa’s – die politiegegevens verwerken vallen onder de Wet politiegegevens (Wpg). De verwerkingsverantwoordelijke (doorgaans een overheidsinstelling) voor deze politiegegevens dient elk jaar een zgn. interne privacyaudit uit te voeren en elke vier jaar een zgn. externe privacyaudit uit te laten voeren door een IT-auditor.

De eerste ronde van externe privacyaudits had volgens de wet ‘twee jaar na inwerkingtreding van de (aangepaste) Wpg’ dienen plaats te vinden (2021) maar door onbekendheid met de materie hebben de verwerkingsverantwoordelijken in Nederland twee jaar extra de tijd gekregen om de (eerste) externe privacyaudit uit te laten voeren.

Voor 2024 – met uitvoering in 2025 – staat opnieuw de uitvoering van de externe privacyaudit op de planning. 3angles heeft de afgelopen vier jaar veel ervaring opgedaan met uitvoering van de interne en externe privacyaudit alsmede met het opstellen van TPM’s uit hoofde van de Wpg. Heeft u interesse in deze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op 085-0603855.