ENSIA

Gemeenten verantwoorden zich jaarlijks over informatiebeveiliging en kwaliteit middels de Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA). Daarbij vullen de gemeenten een zelfevaluatie in met vragen over de BRP, DigiD, de BAG, de BGT, de BRO en SUWI. De vragen dienen uiterlijk op 31 december van het verantwoordingsjaar beantwoord te worden.

Voor DigiD en SUWI dienen de gemeenten een collegeverklaring op te stellen waaraan een IT-auditor (RE) een assurancerapport toevoegt. Het assurancerapport is gebaseerd op  onderzoek naar de mate waarin de gemeente compliant is met de normenkaders DigiD en SUWI. De detailuitkomsten hiervan zijn opgenomen in de bijlagen bij de collegeverklaring.

3angles heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de uitvoering van ENSIA-audits, het opstellen van ENSIA-assurancerapporten maar ook met het opstellen van TPM’s DigiD, TPM’s SUWI en de uitvoering van DigiD-audits. Heeft u interesse in deze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op 085-0603855.